Mokra Gora

Još u 19. veku su čuveni proroci Tarabići u Kremanskom proročanstvu opisali dolazak pruge u ove krajeve na svoj način. Rekli su da će jednog dana ovuda proći gvozdeni put i na njemu ognjena kola, a ne samo to već i da će se taj gvozdeni put i ognjena kola koristiti u turističke svrhe. Kazali su nam da će njime putovati ljudi od zabave, serbez (bezbrižnog) odmorišta i uživancije.

Posetite kuću proroka, provozajte se najatraktivnijom muzejskom železnicom u Evropi, čuvenom Šarganskom osmicom. Pogledom ispratite nesvakidašnje krajolike i otkrijte zbog čega se Emir Kusturica zaljubio u ovo mesto.

Pođimo zajedno u Drvengrad, u turističko naselje koje ostavlja bez daha ljude sa svih svetskih meridijana. Koncept Drvengrada je potpuno drugačiji od svega ostalog, profesor Kusturica je vodio računa o najsitnijim detaljima prilikom izrade a koji su pritom puni simbolike. Vidite kako izgleda mesto u kom ne postoji ni jedan svetski brend, mesto gde možete popiti samo domaće sokove i mesto kroz koje su prošetali Džim Džarmuš, Monika Beluči, Džoni Dep i mnoge druge svetske ličnosti…

Pridružite se listi i pođite sa nama!