Aktivnosti

AKADEMIJA JAHANJA

Najstarija konjušarska porodica na Zlatiboru, 30 godina iskustva u radu

 • terensko jahanje
 • jahanje ponija za decu
 • škola jahanja 3,5,7 dana
 • Romanticni izlazak za dvoje u zimskim čezama

Pored ovih usluga, Akademija jahanja pruža i usluge privatnih aranzmana po dogovoru.

Ako vaše dete voli životinje, ako želi da se druži sa konjima i nauči nesto od njih, ako želi da se bavi rekreativnim ili sportskim jahanjem, mi smo pravo mesto za Vas. Na taj način deca se uče odgovornosti i radu za ono sto vole., dok odrasli uživaju u celom ambijentu i gledaju kako im deca napreduju. Za starije ili roditelje, koji nemaju problem sa godinama ili sa time da je “kasno za njih” takođe organizujemo školu jahanja i tim building, u grupama njihovog uzrasta.

Vise informacija na telefon 060 515 92 55 ili u prostorijama naše agencije

VOŽNJA MOTORNIM SANKAMA

Vožnja motornim sankama, ATV motorima je deo avanturisticke zimske ponude koju organizuje Zlatibor Tours. Namenjeno je ljudima kojima Zlatibor nije samo diskoteka i kafana, koji žele da osete hladan briz na obrazu, prsic u kosi, miris borovine u nosu!!!

Iskusni vozači i vodiči ce Vam omoguciti da u nezaboravnoj avanturi upoznate prelepe staze i predele koji su nedostupni skijasima i šetačima i tako doživite Zlatibor iz jedne druge perspektive.

Predviđene vožnje  traju od 30 min do 3,5 h u zavisnosti od izabrane ture.

Najatraktivnije ture koje nudimo su

 • Backcountry voznja do najviseg vrha Zlatibora
 • Vrhovima Zlatibora
 • Obilzak centra Zlatibora
 • Zlatiborskim selima

Vise informacija na telefon 060 515 92 55 ili u prostorijama naše agencije

SKI PROGRAM

Nekome je dovoljno da plati ski pas I da se  otisne niz obronke Tornika, nama to nije dovoljno! Zato je naša ponuda drugačija, jedinstvena i individualnija.

 • Dubicem Cigote – Freeride skiing Cigota
 • Noćno skijanje Zlatar
 • Ski & Snowboard škola (individualni i grupni časovi)

Vise informacija na telefon 060 515 92 55 ili u prostorijama naše agencije

VIA DINARICA

Zelena staza Via Dinarica prolazi kroz tri glavna područja zaštite: Nacionalni park Tara i Kopaonik i Park prirode Zlatibor, koji pokrivaju veliki deo planinskog jugozapadnog regiona Srbije. Ova  dinarska čudesa gustih četinarskih i listopadnih šuma – pejzaž zelenila slomljenog samo sunčanim zracima, divljim cvetnim travnjacima, planinskim jezerima i dubokim klancima. U ovoj pustinji ne postoji nedostatak avantura na otvorenom –planinarenje, penjanje, kajak, splav ili paraglajder sa vrha Cigote nastavak ka jugoistoku biciklom ili čak i preko nežnih, često snežnih padina Zlatibora Nakon izlaska iz divljine u oazu planinskog sela, prepustite se kulinarskim običajima koji su izdrzalii test vremena. Prihvatanjem dobrodošlice, lokalne rakije toplih pogača, susenog mesa tajnim tradicionalnim receptom.. Kao I jedne od glavnih karakteristika ovog kraja zemlje, jaki planinski obroci koji vam pomažu da nađete energiju za sledeći dan.

Tokom zime ture su prilagodnje vremenskim uslovima.

Više informacija na telefon 060 515 92 55 ili u prostorijama naše agencije

DNEVNI BORAVAK ZA DECU U PRIRODI

Programi koje Vam nudimo namenji su deci do uzrasta osnovne skole. Ovi program osmisljeni su sa ciljem da vreme provedeno na planini dete odvuce od svakodnevnih navika a roditeljima kupi vremena da se mogu posvetiti sebi I svom duhu, dok deca bezbedno uzivaju na svezem vazduhu u pratnji nasih profesionalinih planinskih vodica i animatora.

Roditelji koji nađu načine za porodično druženje van kuće, neguju telo svog deteta isto koliko i njegovu povezanost sa životom uopšte, kao i veze između dece i roditelja. Istraživanja su došla do sledećih zaključaka kada je reč o deci koja provode vreme u prirodi:

 • Smirenija su – Boravak u prirodi smiruje dečija čula
 • Srećnija su – Sunce, svež vazduh i fizička aktivnost podstiču dobro raspoloženje i smanjuju tendenciju ka depresiji
 • Zdravija su – Kod mnoge dece koja ne provode dovoljno vremena napolju dolazi do nedostatka vitamina D. Vazduh unutar kuće manje je zdrav. Deca koja se igraju napolju imaju bolji vid i ređe su im potrebne naočare. Pretpostavlja se da je to zbog toga što manje gledaju u ekran.
 • Manja je verovatnoća da budu gojazna – Pedijatri preporučuju da se deca najmanje sat vremena dnevno igraju napolju kako bi se zaštitila od gojaznosti i dijabetesa.
 • Bolje uče – Istraživanja pokazuju da deca koja se igraju napolju imaju duže periode pažnje, bolje tolerišu frustracije i bolja su u školi. Bolje rade i testove. To sve mogu da zahvale kiseoniku koji je dopro do njihovog mozga.
 • Kreativnija su – Igranje napolju je slobodnije od igranja sa tehnologijom. Deca tu vežbaju i maštu jednako kao i telo.

Svako ko je odrastao penjući se na drve, hvatajući skakvce, grudvajuci se, sankajuci složiće se da sva deca zaslužuju takvo iskustvo.

Mi vracamo decu prirodi jer tako smo mi stasali!

OSNOVNA PLANINARSKA OBUKA

Ovaj program namenjen je svim ljubiteljima prirode koji zele da se bezbednije krecu kroz planinske terene

Program osnovnog planinarskog osposobljavanja. Cilj obuke je upoznavanje sa najosnovnijim znanjima o planinarstvu i planinarskoj organizaciji koja će obuhvatiti osnove planinarske istorije, etike, poznavanja planina sa njihovim lepotama i ćudima, teme u vezi sa planinarskom opremom, bezbednim boravkom i kretanjem u planinama, pružanje prve pomoći i druge teme koje su od koristi u planinarenju.

Obuka je namenjena deci kako predškolskog tako i školskog uzrasta, ljubiteljima prirode, planinarima početnicima i onima koji to još nisu, a želeli bi da budu.

Obuka će se obaviti po programu planinarskog osposobljavanja kroz 3 teorijska predavanja i praktične nastave na terenu.

Za vise informacija pozovite 060 515 92 55 ili posetite nase agencije

VRHOVIMA ZLATIBORA

Cigota, Karanovac, Tornik

Vrhovima Zlatibora je panoramsko-pesacka tura adaptirana svim uzrastima, nije zahtevna a pruza jedinstvenu priliku da Zlatibor dozivite u zimskoj idili van njegovog naseljenog centra. Da udahnete pravi Zlatibor na vrhu! To nema cenu!

Obilaskom tri najvisa vrha Zlatibora mi Vam nudimo  jedinstveno iskustvo, nesto drugacije od onoga sto ste navikli da vidite u turistickim brosurama. Jer mi nismo samo tur operatori mi smo avanturisti, entuzijasti koji sire kulturu odlaska u prirodu.

Vise informacija na telefon 060 515 92 55 ili u prostorijama nase agencije

ALPINIZAM

Alpinizam, penjanje u ledu, slobodno penjanje, dry tooling, paraglajding, letenje lakim letelicama, Mountain biking, Downhill MTB, nordijsko skijanje, free ride skijanje.

Ako ste ljubitelj ekstremnih sportova onda je Zlatibor outdoor pravo mesto za vas. Ovaj program namenjen je onima kojima srce kuca brze, adrenalin im je pokretac a priroda im je prva ljubav!

Vise informacija na telefon 060 515 92 55 ili u prostorijama nase agencije